Campagne Brandpreventieweken 2020 ‘Rookmelders redden levens’

28 september 2020

De campagne Brandpreventieweken die ieder jaar in oktober plaatsvindt heeft in 2020 het thema ‘Rookmelders redden levens’. Het doel is meer aantal juist geplaatste rookmelders die in elke ruimte goed hoorbaar zijn en die goed worden onderhouden. Eveneens inzet van de campagne is kennis van de wettelijke verplichting tot het hebben van een rookmelder op elke verdieping per juli 2022.

Inmiddels heeft 70% van de Nederlandse huishoudens een rookmelder hangen. Het aantal woningen waar de rookmelder werkt (circa 45%) of werkt én op de juiste plek hangt (circa 35%) ligt echter veel lager.

De campagne ‘Rookmelders redden levens’ is dan ook gericht op het wegnemen van een schijnveiligheid, veroorzaakt door onjuiste plaatsing, niet werkzame, niet onderhouden of niet hoorbare rookmelders.

Weten welke rookmelder te kiezen? Bekijkt u het overzicht van veilige producten op deze website.

Wilt u meer weten over rookmelders, hun werking en de juiste plaatsing?
Neemt u dan een kijkje op de speciale campagne website rookmelders.nl.